Ympäristösuunnitelma

Ympäristösuunnitelma
Rengashuolto Fant – Ympäristösuunnitelma

 

l  Käytetyt renkaat noudetaan takapihaltamme renkaiden kierrätyspisteestä Suomen Rengaskierrätys Oy:n toimesta, jonka kanssa meillä on voimassaoleva renkaiden kierrätyssopimus.

 

l  Vanhat tasapainot toimitamme paikalliseen metallinkeräyspisteeseen.

 

l  Romuttuneet & käytöstä poistetut alumiini- ja teräsvanteet toimitamme paikalliseen metallinkeräyspisteeseen 2-3 kertaa vuodessa.

 

l  Meille saapuvat vanteet on useimmiten pakattu pahvilaatikon lisäksi muovipussiin ja pehmustekankaaseen. Keräämme talteen osan näistä muovipusseista ja uusiokäytämme ne roskapusseina. Keräämme talteen myös osan pehmustekankaista, jolloin niitä voi käyttää pakkaamisessa pehmustemateriaalina ja kesäisin rännitynnyrin päällä.

 

l  Toimittaessamme tavaraa asiakkaillemme esim. Matkahuollon kautta, on meidän pakattava lähettämämme tuotteet. Pakkaus- ja pehmustemateriaaleina pyrimme uusiokäyttämään pahvilaatikkoja ja pehmusteita, joissa itse olemme vastaanottaneet tavaraa.

 

l  Pahvit joita emme voi hyödyntää, toimitamme paikallisen jätehuollon pahvinkeräykseen tai paikalliselle karkkitukkurille.

 

l  Paperijäte, kuten vanhat esitteet, toimitetaan paperinkeräyspisteeseen tai säästetään seuraavaa sesonkia varten. Mahdolliset arkaluontoiset paperikoriin joutuvat asiakirjat silputaan.

 

l  Harvoin tulevat ongelmajätteet, kuten autonakut ja moottoriöljy toimitetaan asianmukaiseen ongelmajätepisteeseen.

 

l  Liikkeessämme käytettävät kemikaalit ovat lähinnä erilaisia renkaan korjaukseen käytettäviä kumiliimoja ja vannetöissä tarvittavia asennusrasvoja. Näistä löytyy maahantuojan tarjoamat sekä lain vaatimat tuoteselosteet ja käyttöohjeet. Ne ovat löydettävissä esim. asennushallista rengaspaikkahyllystä, jossa näitä aineita säilytetään.

 

l  Paikallinen jätehuoltoyritys tyhjentää roskakorimme kerran viikossa.

 

l  Pyrimme poistamaan uusien renkaiden etiketit asennusvaiheessa, jolloin ne eivät päädy roskaamaan teiden varsia.

 

l  Painotamme rengasmyyntiämme matalan vierintävastuksen renkaisiin, jotka synnyttävät vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Pyrimme myymään hyvin kulutusta kestäviä renkaita, pidempi renkaan elinkaari tarkoittaa pienempää hiilijalanjälkeä.

 

 

l  Kannustamme asiakkaitamme taloudelliseen ajotapaan.

 

l  Liikkeeseemme asiakkailta ja henkilökunnalta kertyvät tyhjät pullot sekä alumiiniset juomatölkit toimitamme niille tarkoitettuun palautuspisteeseen.

 

 

Vaasa 5.1.2022

 

Rengashuolto Fant